Média válság idején, konferencia visszanézés

Rólunk

2000-ben, egy baráti összejövetelen – Králik Miklós „szalonjában” – a közszolgálati műsorszolgáltatás dilemmáiról beszélgettünk. Az éjszakába nyúló beszélgetés során ugyan nem sikerült megoldanunk a közszolgálati média évtizedes dilemmáit, ám az valamennyiünk számára nyilvánvalóvá vált, hogy a diskurzust folytatnunk kell. Így született meg a Médiakutató kiadásának gondolata.

A Médiakutató a kommunikáció- és médiatudomány jelentős folyóiratává vált az évek során. Olvasnak minket médiakutatók, újságírók, egyetemi hallgatók, online és nyomtatott formában egyaránt. Alapítványunkat támogatta már magánvállalkozás, egyetem, közben a folyóirat mindvégig megőrizte függetlenségét: a szerkesztés egyetlen szűrője a tudományos igényesség. Rovataink tükrözik a média sokféle megközelítését.

Szerkesztőségünk tagjai több évtizedes szakmai vagy kutatói gyakorlattal, akadémiai fokozattal rendelkező, szakemberek a médiatudományok különféle területeiről. Alkalmanként vendégszerkesztőket is alkalmazunk. Minden cikkünket kettős, anonim bírálatnak vetjük alá (double-blind peer-review), emellett alapos olvasószerkesztés révén biztosítjuk a megszokott, magas színvonalat.

Rendeljék meg lapunkat nyomtatott formátumban is az alábbi emailcímen!

A szerkesztők

Támogass adód 1%-ával

Lapunk, a Médiakutató nem kér és nem kap állami támogatást. Olvasóink adományaiból, egy magáncég támogatásából, az eladott példányok árából tartja fenn magát. Cserébe évente négy lapszámmal jelentkezünk nyomtatásban és online. Online formában lapunk ingyen, regisztráció nélkül olvasható. Szerkesztőink és bírálóink társadalmi munkában dolgoznak.
A Médiakutató immár 22 éve első közlésben jelenteti meg fiatal és szenior magyar és külföldi kutatók munkáit a médiajog, a médiapolitika, a médiaszociológia és a médiatörténet területéről. Számos tanulmánya tananyaggá vált a felsőfokú kommunikáció- és médiaképzésben.

Kérjük, hogy személyi jövedelemadód 1 %-ával támogasd a Médiakutató Alapítványt! Adószámunk: 18687941-2-42

Médiakutató YouTube csatornája

Legolvasottabb
Támogass minket
A Médiakutatót önkéntes kutatók és szerkesztők készítik. Ha hasznosnak találod a működésünket, kérlek, támogasd a lap elkészítését!
Könyvajánló
<>
Szomszédok közt
> könyv rendelés
Pódiumbeszélgetések

„Szomszédok közt” pódiumbeszélgetés

Kérdez: Bajomi-Lázár Péter Médiakutató
Válaszol: Kovács M. András és Lányi Balázs forgatókönyvíró

> korábbi pódiumbeszélgetések

Partnereink