Rólunk

2000-ben, egy baráti összejövetelen – Králik Miklós „szalonjában” – a közszolgálati műsorszolgáltatás dilemmáiról beszélgettünk. Az éjszakába nyúló beszélgetés során ugyan nem sikerült megoldanunk a közszolgálati média évtizedes dilemmáit, ám az valamennyiünk számára nyilvánvalóvá vált, hogy a diskurzust folytatnunk kell. Így született meg a Médiakutató kiadásának gondolata.

A Médiakutató a kommunikáció- és médiatudomány jelentős folyóiratává vált az évek során. Olvasnak minket médiakutatók, újságírók, egyetemi hallgatók, online és nyomtatott formában egyaránt. Alapítványunkat támogatta már magánvállalkozás, egyetem, közben a folyóirat mindvégig megőrizte függetlenségét: a szerkesztés egyetlen szűrője a tudományos igényesség. Rovataink tükrözik a média sokféle megközelítését.

Szerkesztőségünk tagjai több évtizedes szakmai vagy kutatói gyakorlattal, akadémiai fokozattal rendelkező, szakemberek a médiatudományok különféle területeiről. Alkalmanként vendégszerkesztőket is alkalmazunk. Minden cikkünket kettős, anonim bírálatnak vetjük alá (double-blind peer-review), emellett alapos olvasószerkesztés révén biztosítjuk a megszokott, magas színvonalat.

Rendeljék meg lapunkat nyomtatott formátumban is az alábbi emailcímen!

A szerkesztők

Médiakutató podcast
Támogass adód 1%-ával

A Médiakutató Alapítvány fő tevékenységeként immár 20. éve adja ki a Médiakutató folyóiratot. A lap rendszeresen közöl szaktanulmányokat a médiajog, a médiapolitika, a médiaszociológia és a médiatörténet területéről, számos tanulmánya tananyaggá vált a felsőfokú kommunikáció- és médiaképzésben. Minden nyomtatásban megjelent tanulmány elérhető honlapunkon (www.mediakutato.hu) is. A szerkesztőség díjazás nélkül, társadalmi munkában dolgozik. Amennyiben fontosnak tartod a Médiakutató fennmaradását, kérjük, támogasd munkánkat! A szerkesztőség

Adószámunk: 18687941-2-42

Médiakutató YouTube csatornája

Legolvasottabb
Támogass minket
A Médiakutatót önkéntes kutatók és szerkesztők készítik. Ha hasznosnak találod a működésünket, kérlek, támogasd a lap elkészítését!
Könyvajánló
<>
Szomszédok közt
> könyv rendelés
Pódiumbeszélgetések

„Szomszédok közt” pódiumbeszélgetés

Kérdez: Bajomi-Lázár Péter Médiakutató
Válaszol: Kovács M. András és Lányi Balázs forgatókönyvíró

> korábbi pódiumbeszélgetések

Partnereink