Média válság idején, konferencia visszanézés

Szerzőinkhez

Folyamatosan fogadunk médiatudományi, médiajogi és médiatörténeti témájú kéziratokat az címen.

A kézirat részei:
A kéziratokat double blind peer-review rendszerben bíráljuk el. Ennek érdekében kérjük szerzőinket, hogy a kéziratokat két példányban küldjék el: egyik a teljes példány, a másik pedig anonimizált példány, amelyből eltávolították a szerző nevét, beleértve a bibliográfiai utalásokat, és a file "tulajdonságok" mezőjéből is a szerző esetleges megjelölését.

A kézirat elejére, a cím után, kérjük mellékeljenek egy magyar nyelvű absztraktot, valamint egy angol nyelvű absztraktot a kézirat végére. Az absztraktok ajánlott hossza mintegy 1000 karakter terjedelem. Kérjük csatoljanak a kézirat végére kb. 10 kulcsszót magyar nyelven. A teljes példányhoz, a kézirat legvégére kérjük mellékeljenek egy rövid életrajzot is.

Amennyiben a szöveg ábrákat is tartalmaz, annak érdekében, hogy nyomtatásban is jól mutassanak, kérjük alakítsák azokat az alábbiak szerint: a fekete-fehér megjelenéshez illeszkedve a szürke különböző árnyalatai jól megkülönböztethetőek legyenek. Az eredeti ábrákat kérjük pdf-be exportálni legalább 300 dpi felbontással

Terjedelem:

A kéziratok hossza ideális esetben 30.000. karakter. Ennek túllépése csak kivételesen jelentős elméleti vagy gyakorlati jelentőségű tartalom esetében fogadható el.

A Médiakutató közöl rövidebb, kb. 20.000. karakteres kéziratokat is, Esszé, Jelentés vagy Módszertan címszóval, amennyiben azok valamilyen jelentős újdonságról számolnak be, új ötletet tartalmaznak.

Ezenkívül rendszeresen közlünk 5000-7000 karakter hosszú recenziókat.

Nem reprezentatív mintavétellel végzett kvantitatív (például önkitöltős) kutatásokon alapuló tanulmányokat csak kivételesen indokolt esetben fogadunk be, ahol a célcsoport kutatása nem megoldható másképpen.

Formai követelmények:
Kérjük, kézirataikat a Médiakutató formai szabványát követve nyújtsák be.

Betű: 11 pontos Georgia (lábjegyzetekben 9 pontos)

Hivatkozások a szövegben:

Egyszerű print hivatkozás a szövegtestben, például:

Betű szerint idézett print hivatkozás a szövegtestben, például:

Egyszerű online hivatkozás lábjegyzetben, például:

Publicisztikai műveket és bírósági határozatokat, törvényeket lábjegyzetben hivatkozunk.

Irodalomjegyzék:

Monográfia, például:

Könyvfejezet, például:

Folyóirat-tanulmány: ahol a folyóirat feltünteti az évfolyam számát, ott azt meg kell őrizni, ahol nincs, ott nem kell kiszámolni. A szerző neve után álló évszámot nem kell a hivatkozásban megismételni.

Szó szerinti idézetek: A négy sornál hosszabb összefüggő idézeteket külön bekezdésben kérjük szerdni.

Támogass adód 1%-ával

Lapunk, a Médiakutató nem kér és nem kap állami támogatást. Olvasóink adományaiból, egy magáncég támogatásából, az eladott példányok árából tartja fenn magát. Cserébe évente négy lapszámmal jelentkezünk nyomtatásban és online. Online formában lapunk ingyen, regisztráció nélkül olvasható. Szerkesztőink és bírálóink társadalmi munkában dolgoznak.
A Médiakutató immár 22 éve első közlésben jelenteti meg fiatal és szenior magyar és külföldi kutatók munkáit a médiajog, a médiapolitika, a médiaszociológia és a médiatörténet területéről. Számos tanulmánya tananyaggá vált a felsőfokú kommunikáció- és médiaképzésben.

Kérjük, hogy személyi jövedelemadód 1 %-ával támogasd a Médiakutató Alapítványt! Adószámunk: 18687941-2-42

Médiakutató YouTube csatornája

Legolvasottabb
Támogass minket
A Médiakutatót önkéntes kutatók és szerkesztők készítik. Ha hasznosnak találod a működésünket, kérlek, támogasd a lap elkészítését!
Könyvajánló
<>
Szomszédok közt
> könyv rendelés
Pódiumbeszélgetések

„Szomszédok közt” pódiumbeszélgetés

Kérdez: Bajomi-Lázár Péter Médiakutató
Válaszol: Kovács M. András és Lányi Balázs forgatókönyvíró

> korábbi pódiumbeszélgetések

Partnereink